Strona główna Gęs nadziewana żurawiną

Gęs nadziewana żurawiną

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Gęs nadziewana żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .


trudność: średnie
czas:

Gęs nadziewana żurawiną - SKŁADNIKI:

Gęs nadziewana żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęs nadziewana żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Jajka zapiekane w kokilkach Gołąbki z kaszy, grzybów i mięsa Deser z kaszy manny i wiśni w syropie
Pożywny obiad z kapustą dla całej rodziny Kaszka blue curacao Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą
Cebulowy chleb z kaszą kukurydzianą Jaglany przegląd Czekoladowy deser z kaszą manną
Papryka nadziewana kaszą jaglaną i pieczarkami Papryka faszerowana kaszą i jajkiem Pierogi z soczewicą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane