Strona główna Gęs nadziewana żurawiną

Gęs nadziewana żurawiną

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Gęs nadziewana żurawiną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Gęs nadziewana żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .


trudność: średne
czas:

Gęs nadziewana żurawiną - SKŁADNIKI:

  • 1 sprawiona gęś
  • 500g jabłek
  • 1 szklanka ryżu
  • 1/2 szklanki żurawiny
  • cząber
  • sól
  • pieprz

Gęs nadziewana żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęs nadziewana żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kluski nadziewane Zapiekanka naleśnikowa z parówką i sosem Jajecznica z koperkiem
Placki ziemniaczane  Łazanki z gotowanym mięsem i warzywami Rolada schabowa
Jajecznica z płatkami owsianymi Jajecznica z wędzonym łososiem Leniwce z białego sera
Cukinia faszerowana mięsem mielonym Przysmak marynarza Makaron na zielono z cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane