Strona główna Gęs nadziewana żurawiną

Gęs nadziewana żurawiną

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Gęs nadziewana żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .


trudność: średnie
czas:

Gęs nadziewana żurawiną - SKŁADNIKI:

Gęs nadziewana żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęs nadziewana żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Zapiekany ryż z jabłkami Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Parówki z nadzieniem w panierce Pieczeń z szynki wieprzowej Zapiekane kotlety z indyka
Makaron kokardki z tuńczykiem Naleśniki budyniowe z dżemem wg Zub3ra Zapiekanka makaronowa z klopsikami
Zapiekanki z pieczarkami Pierogi marchwiowo-drobiowo Spaghetti z truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane