piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Gęs nadziewana żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .

Gęs nadziewana żurawiną

Składniki:

Gęs nadziewana żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Gęs nadziewana żurawiną
Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .