Strona główna Gęs nadziewana żurawiną

Gęs nadziewana żurawiną

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Gęs nadziewana żurawiną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Gęs nadziewana żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .


trudność: średne
czas:

Gęs nadziewana żurawiną - SKŁADNIKI:

Gęs nadziewana żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęs nadziewana żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową Kurczak z fasolką szparagową Jajecznica z pomidorami
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Mielone z antonówką i papryką Grecka musaka wg Alex
Kokardki z kurczakiem i suszonymi pomidorami Pomidorowy gulasz z papryką Schab w sosie pomidorowym
Pierogi z nektarynkami Curry z  ziemniakami i fasolką Cukinia zapiekana z kaszanką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane