Strona główna Gęs nadziewana żurawiną

Gęs nadziewana żurawiną

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Gęs nadziewana żurawiną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Gęs nadziewana żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna gęś na rodzinny świąteczny obiad .


trudność: średne
czas:

Gęs nadziewana żurawiną - SKŁADNIKI:

Gęs nadziewana żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęs nadziewana żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Pasztet jaglano-dyniowy
Mini naleśniczki z ananasami Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Zapiekanka ziemniaczana
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane