kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Gęś pieczona 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sprawioną gęś natrzeć solą wewnątrz i z zewnątrz; pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia.

Gęś pieczona 1

Składniki:

Gęś pieczona 1

 

Sposób przygotowania:

Gęś pieczona 1
Sprawioną gęś natrzeć solą wewnątrz i z zewnątrz; pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Ząbki czosnku zmiażdżyć, zmieszać z pieprzem i natrzeć gęś. Ułożyć ją w naczyniu do pieczenia, wlać nieco wody i piec ok. 3 godz. w nagrzanym piekarniku polewając wytopionym tłuszczem i skrapiając wodą. Podawać podzieloną na porcje z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.