Gęś w owocach

Gęś « poprzedni | następny »
lipka02

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Gęś w owocach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś na słodko, z owocami.O bardzo wyrafinowanym smaku


trudność: średnie
czas:

Gęś w owocach - SKŁADNIKI:

  • 1 gęś
  • 1 kg jabłek
  • 1/2 kg gruszek
  • majeranek
  • tymianek
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Gęś w owocach - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj i osusz,Natrzyj ją w środku majerankiem solą i pieprzem oraz powkładaj świeże gałązki tymianku.Ułóż gęś w brytfannie i skrop sokiem jabłkowym.Przykryj ją folią przezroczystą i umieść na parę godzin do lodówki.Pokrój 2 jabłka i 2 gruszki i tymi owocami nafaszeruj gęś.Włóż mięso do piekarnika i piecz gęś w temp 180 polewając ją sokiem jabłkowym.15-20 minut przed końcem pieczenia poukładaj na gęsi pozostałe owoce pokrojone w ćwiartki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś w owocach (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2012-11-03 19:28
Na pewno mi będzie smakowała,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Zupa z brukwi na gęsinie Gęsie piersi z jabłkami i śliwkami Gęś z jabłkami, pomarańczami
Pieczona pierś z gęsi Gęś po Piłsudsku  Tort chlebowo-pasztetowy
Rosół z gęsi z lubczykiem Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Pierś gęsi faszerowana kalafiorem
Pierś z gęsi pieczona Gęsie nogi w sosie musztardowym Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane