Gęś w owocach

Gęś « poprzedni | następny »
lipka02

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Gęś w owocach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś na słodko, z owocami.O bardzo wyrafinowanym smaku


trudność: średne
czas:

Gęś w owocach - SKŁADNIKI:

  • 1 gęś
  • 1 kg jabłek
  • 1/2 kg gruszek
  • majeranek
  • tymianek
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Gęś w owocach - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj i osusz,Natrzyj ją w środku majerankiem solą i pieprzem oraz powkładaj świeże gałązki tymianku.Ułóż gęś w brytfannie i skrop sokiem jabłkowym.Przykryj ją folią przezroczystą i umieść na parę godzin do lodówki.Pokrój 2 jabłka i 2 gruszki i tymi owocami nafaszeruj gęś.Włóż mięso do piekarnika i piecz gęś w temp 180 polewając ją sokiem jabłkowym.15-20 minut przed końcem pieczenia poukładaj na gęsi pozostałe owoce pokrojone w ćwiartki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś w owocach (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2012-11-03 19:28
Na pewno mi będzie smakowała,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Gęś po Piłsudsku  Tort chlebowo-pasztetowy Rosół z gęsi z lubczykiem
Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Pierś gęsi faszerowana kalafiorem Pierś z gęsi pieczona
Gęsie nogi w sosie musztardowym Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole Rosół z  gęsi z kołdunami
Gęsie piersi pieczone z jabłkami Gęś na pęczaku. Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane