lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gęś w owocach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęś na słodko, z owocami.O bardzo wyrafinowanym smaku

Gęś w owocach

Składniki:

Gęś w owocach

  • 1 gęś
  • 1 kg jabłek
  • 1/2 kg gruszek
  • majeranek
  • tymianek
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gęś w owocach

Gęś umyj i osusz,Natrzyj ją w środku majerankiem solą i pieprzem oraz powkładaj świeże gałązki tymianku.Ułóż gęś w brytfannie i skrop sokiem jabłkowym.Przykryj ją folią przezroczystą i umieść na parę godzin do lodówki.Pokrój 2 jabłka i 2 gruszki i tymi owocami nafaszeruj gęś.Włóż mięso do piekarnika i piecz gęś w temp 180 polewając ją sokiem jabłkowym.15-20 minut przed końcem pieczenia poukładaj na gęsi pozostałe owoce pokrojone w ćwiartki.

Tagi:

gęś