Gęsie udka

Mięsa, Cebula « poprzedni | następny »
luna - Przepis na: Gęsie udka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gęsie udka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sos z gęsi smakuje jak marzenie.


trudność: łatwe
czas:

Gęsie udka - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sol, chilli, majeranek, maggi, bulion w proszku
  • 2 łyżeczki maki pszennej

Gęsie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka z gesi posolic i wlozyc na rozgrzany tluszcz, obsmazyc z obu stron z dodatkiem obranej i przekrojonej cebuli oraz przekrojonym jablkiem (bez gniazd nasiennych, ale ze skorka). Podlac szklanka goracej wody z dodatkiem 1 lyzki bulionu w proszku , chilli, listka laurowego , ziela angielskiego i majeranku. Smazyc pod przykryciem 2 godziny. Udka wylozyc, posmarowac woda z sola(na 1/2 szklanki 1 lyzeczka soli) i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30 min. Sos przelac przez sitko, zebrac tluszcz, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęsie udka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara
Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze Pasztet ''poduszka pięknej Aurory''
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Pizza rzeźnicka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj