Gęsie udka

Mięsa, Cebula « poprzedni | następny »
luna - Przepis na: Gęsie udka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gęsie udka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sos z gęsi smakuje jak marzenie.


trudność: łatwe
czas:

Gęsie udka - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sol, chilli, majeranek, maggi, bulion w proszku
  • 2 łyżeczki maki pszennej

Gęsie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka z gesi posolic i wlozyc na rozgrzany tluszcz, obsmazyc z obu stron z dodatkiem obranej i przekrojonej cebuli oraz przekrojonym jablkiem (bez gniazd nasiennych, ale ze skorka). Podlac szklanka goracej wody z dodatkiem 1 lyzki bulionu w proszku , chilli, listka laurowego , ziela angielskiego i majeranku. Smazyc pod przykryciem 2 godziny. Udka wylozyc, posmarowac woda z sola(na 1/2 szklanki 1 lyzeczka soli) i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30 min. Sos przelac przez sitko, zebrac tluszcz, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęsie udka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Kurczak pieczony w jabłkach
Pomidorowy gulasz z papryką Królik z sosem i marchewką Schab w sosie pomidorowym
Niby gulasz z szaszłyka Taco z indykiem i pomidorem Grillowany karczek musztardowy
Kurczak po włosku Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane