Gęsie udka

Mięsa, Cebula « poprzedni | następny »
luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Gęsie udka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sos z gęsi smakuje jak marzenie.


trudność: łatwe
czas:

Gęsie udka - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sol, chilli, majeranek, maggi, bulion w proszku
  • 2 łyżeczki maki pszennej

Gęsie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka z gesi posolic i wlozyc na rozgrzany tluszcz, obsmazyc z obu stron z dodatkiem obranej i przekrojonej cebuli oraz przekrojonym jablkiem (bez gniazd nasiennych, ale ze skorka). Podlac szklanka goracej wody z dodatkiem 1 lyzki bulionu w proszku , chilli, listka laurowego , ziela angielskiego i majeranku. Smazyc pod przykryciem 2 godziny. Udka wylozyc, posmarowac woda z sola(na 1/2 szklanki 1 lyzeczka soli) i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30 min. Sos przelac przez sitko, zebrac tluszcz, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęsie udka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kurczak hajderabacki Schab duszony w cebuli Pierś kurczaka na liściach jarmużu
Filet z kaczki w czerwonym sosie curry Smażony makaron z warzywami Soczyste roladki z kaczej piersi
Mielone z kapustą w sosie pomidorowym Szynka duszona  w sosie pomidorowo- selerowym Pieczone żeberka na pikantnie w warzywnym sosie
Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem Nogi z kaczki po góralsku Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane