Gęsie udka

Mięsa, Cebula « poprzedni | następny »
luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Gęsie udka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sos z gęsi smakuje jak marzenie.


trudność: łatwe
czas:

Gęsie udka - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sol, chilli, majeranek, maggi, bulion w proszku
  • 2 łyżeczki maki pszennej

Gęsie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka z gesi posolic i wlozyc na rozgrzany tluszcz, obsmazyc z obu stron z dodatkiem obranej i przekrojonej cebuli oraz przekrojonym jablkiem (bez gniazd nasiennych, ale ze skorka). Podlac szklanka goracej wody z dodatkiem 1 lyzki bulionu w proszku , chilli, listka laurowego , ziela angielskiego i majeranku. Smazyc pod przykryciem 2 godziny. Udka wylozyc, posmarowac woda z sola(na 1/2 szklanki 1 lyzeczka soli) i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30 min. Sos przelac przez sitko, zebrac tluszcz, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęsie udka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Drobiowy pasztet
Duszony królik w sosie pomidorowym Roladki po myśliwsku Strogonow wieprzowy
Skrzydełka w pomidorach Skrzydełka po diabelsku Żeberka w warzywach
Gulasz indyczy z kaszą Szynka z pieczarkami Pieczeń rzymska z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane