Gęsie udka

Mięsa, Cebula « poprzedni | następny »
luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Gęsie udka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sos z gęsi smakuje jak marzenie.


trudność: łatwe
czas:

Gęsie udka - SKŁADNIKI:

  • 2 udka z gęsi
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sol, chilli, majeranek, maggi, bulion w proszku
  • 2 łyżeczki maki pszennej

Gęsie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka z gesi posolic i wlozyc na rozgrzany tluszcz, obsmazyc z obu stron z dodatkiem obranej i przekrojonej cebuli oraz przekrojonym jablkiem (bez gniazd nasiennych, ale ze skorka). Podlac szklanka goracej wody z dodatkiem 1 lyzki bulionu w proszku , chilli, listka laurowego , ziela angielskiego i majeranku. Smazyc pod przykryciem 2 godziny. Udka wylozyc, posmarowac woda z sola(na 1/2 szklanki 1 lyzeczka soli) i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 30 min. Sos przelac przez sitko, zebrac tluszcz, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęsie udka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Gulasz wieprzowy z plackami ziemniaczanymi Czosnkowe pałeczki Schab pieczony w sosie żurawinowym
Spaghetti z mielonej piersi z kurczaka Stir fry z kurczakiem Kaczka faszerowana szynką i jabłkami
Grillowana polędwiczka z pomidorami i grzankami Bułeczki z kurczakiem i pieczarkami Ostra duszona karkówka
Skrzydełka pieczone w sosie tysiąca wysp Żeberka pieczone z jabłkami Bułeczki-łódeczki z mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane