KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Gęsty krem italiano z pomidorów .

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomodore, gęsty krem po włosku.

Gęsty krem italiano z pomidorów . Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gęsty krem italiano z pomidorów .

 

  • 2 duże pomidory bez skórki,
  • duża cebula,
  • 3-4 pieczarki,
  • 3 żabki czosnku,
  • mała marchewka,
  • mała pietruszka,
  • pęczek bazylii,
  • mała puszka pokrojonych pomidorków bez skórek, najlepsze włoskie,
  • 300 ml białego wytrawnego wina,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka czarnych oliwek,
  • grzanki czosnkowe,

Sposób przygotowania:

Gęsty krem italiano z pomidorów .
Wszystkie warzywa kroimy w drobniutką kostkę, na gorącej patelni skropionej oliwą smażymy wszystkie warzywa na złoty kolor. Następnie dodajemy pomidory, wszystkie przyprawy, dolewamy 300 ml białego wina i gotujemy 10-15 minut, dodajemy oliwki i gotujemy kolejne 5 minut. Gotową zupę dokładnie miksujemy, wlewamy do talerza, dekorujemy grzankami i bazylią. SMACZNEGO.
Gęsty krem italiano z pomidorów .
Warzywa obieramy, kroimy w drobniutką kostkę.
Gęsty krem italiano z pomidorów .
Wszystko smażymy, gotujemy według przepisu.