Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gicze cielęce wiosenne

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

W garnku, na niewielkiej ilości tłuszczu obrumienić gicze ze wszystkich stron.

Gicze cielęce wiosenne

Składniki:

Gicze cielęce wiosenne

 

  • 3 gicze cielęce (ok 1,5 kg)
  • 700 g młodej marchewki
  • 1 kg zielonego groszku
  • 4 cebule
  • 80 g masła
  • 12 młodych ziemniaków
  • przyprawy ziołowe
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gicze cielęce wiosenne
W garnku, na niewielkiej ilości tłuszczu obrumienić gicze ze wszystkich stron. Zagotować groszek w litrze osolonej wody, po 10 minutach odcedzić. Gdy mięso jest już ładnie obrumienione dorzucić marchewkę, cebule, przyprawy ziołowe, sól, pieprz 1/2 szkl wody. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Dorzucić groszek z odrobiną cukru i gotować jeszcze 40 minut. teraz położyć na wierzchu ziemniaki i gotować przez ok 20 minut. Podgotowac do czasu aż wszystko będzie miękkie.

Tagi:

przyprawy