mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Gnocchi pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, pomidorowe kluseczki włoskie:)

Gnocchi pomidorowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gnocchi pomidorowe

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi pomidorowe
Ziemniaki obieram, myję i gotuję w osolonej wodzie. ugotowane ziemniaki przepuszczam przez praskę, dodaję do nich mąkę, sól i jajko. Dodaję koncentrat pomidorowy i zagniatam na jednolite ciasto. Z ciasta formuję wałek, który kroję na niewielkie, ukośne kawałki. Kulki wkładam na wrzącą wodę i gotuję około 3 minuty od wypłynięcia. Podaję z masłem.
Gnocchi pomidorowe
Do ciasta dodaję koncentrat pomidorowy i zagniatam

Tagi:

jajko jajka