Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Gnocchi verdi z groszkiem cukrowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Gnocchi verdi są zabarwione na zielone przez szpinak który dodaje się do ciasta a w smaku przypominają nasze kopytka.

Gnocchi verdi z groszkiem cukrowym

Składniki:

Gnocchi verdi z groszkiem cukrowym

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi verdi z groszkiem cukrowym
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przetrzyj przez praskę, od szpinaku odetnij ogonka a listki zmiksuj i dodaj do ziemniaków. Z ziemniaków, mąki ziemniaczanej, jajka i mąki pszennej zagnieć gładkie ciasto, jeżeli ciasto będzie za lepkie podsyp je mąką i zagniataj do uzyskania pożądanej konsystencji. Z ciasta formuj gnocchi i gotuj w osolonej wodzie, groszek cukrowy blanszuj a potem podsmaż na oliwie. Gnocchi verdi podawaj z groszkiem, parmezanem oliwą i kwiatem kopru.