Gofry cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gofry można zrobić na przeróżne sposoby, nie tylko na słodko, ale także na słono. U mnie z dodatkiem cappuccino.

Gofry cappuccino

Składniki:

Gofry cappuccino

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki cappuccino o dowolnym smaku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Gofry cappuccino
Mąkę i cappuccino przesiać przez sitko. Dodać cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszać łyżką. Następnie dodać jajko, wodę i olej. Zmiksować na wolnych obrotach do połączenia składników. Porcje tak przygotowanego ciasta wylewać do nagrzanej gofrownicy i piec ok. 7-8 minut. Posypać cukrem pudrem i podawać z dżemem. Podane składniki wystarczają na przygotowanie gofrów dla dwóch osób.