Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gofry orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto na gofry przygotować według przepisu. Do odpoczywającej masy dodać orzechy.

Gofry orzechowe

Składniki:

Gofry orzechowe

 

 

 

  • Do przybrania:

 

 

 

  • Sos:

 

  • 1 1/2 czekolady deserowej (15 dag)

 

  • 1/2 szklanki śmietanki 18%

 

  • 2 żółtka

 

  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Gofry orzechowe
Ciasto na gofry przygotować według przepisu. Do odpoczywającej masy dodać orzechy. Upiec gofry. Przygotować sos: żółtka utrzeć z cukrem do białości. Czekoladę połamać i roztopić. Dodać śmietankę i wymieszać, Utarte żółtka wymieszać z gorącą czekoladą. Nektarynki umyć, osuszyć i pokroić na cząstki. Gofry rozłożyć na talerzykach, polać sosem czekoladowym i przybrać cząstkami nektarynek.