marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gofry serduszkowe z kremem truskawkowym.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zrobić ciasto na gofry i ubić trzepaczką sprężynową,potem wylać na żeliwną formę w serca i opiekać 5 min.Twarożek zmieszać z owocami i już.

Gofry serduszkowe z kremem truskawkowym.

Składniki:

Gofry serduszkowe z kremem truskawkowym.

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 2-3 jajka,
  • 1 szklanka mąki,
  • pół szklanki mleka,
  • trochę wody gazowanej,
  • łyżeczka soli i cukru,
  • 2 opakowania twarożku mascarpone,
  • mrożone truskawki lub świeże,
  • cukier-puder,20 dag.margaryny.

Sposób przygotowania:

Gofry serduszkowe z kremem truskawkowym.
Składniki do ciasta na gofry dać do dużej miski kolejno i ubić trzepaczką sprężynową,aż utworzy się jednolita masa,dodać troszkę wody gazowanej,aby było lepsze ciasto.Dać trochę tłuszczu do formy żeliwnej w kształcie serc i wlewać płynną masę.
Zamknąć pokrywę i opiekać z pięć minut.Serek mascarpone wypakować z pudełek i wymieszać z rozdrobnionymi truskawkami,
a następnie przekładać nim gotowe gofry.