Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gołąbki 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki 4

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki 4
Z kapusty wykrawamy głąba i parujemy lub gotujemy w osolonej wodzie. Następnie ściągamy pojedynczo liście kapusty.



Farsz:

Ryż , kaszę jęczmienną i kaszę gryczaną ugotować osobno według przepisu na opakowaniu. Słoninę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć , cebulę obrać posiekać i dodać do słoniny zeszklić, dodać mięso doprawić Vegetą , solą i pieprzem - usmażyć.



Ugotowany ryż i kaszę wrzucić do jednej dużej miski wymieszać dodać usmażone mięso i doprawić do smaku.



Na przygotowane liście nakładamy farsz i zwijamy gołąbki, układamy je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym liśćmi ( tymi które się uszkodzą )



Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklance wody i zalewamy gołąbki, wierzch gołąbków również przykrywamy liśćmi, przykrywamy pokrywką i zapiekamy ok 1godziny w temp. 150 stopni.

Podawać z sosem pomidorowym,  ketchupem lub sosem pieczarkowym
Gołąbki 4
Z kapusty wykrawamy głąba i parujemy lub gotujemy w osolonej wodzie
Gołąbki 4
Następnie ściągamy pojedynczo liście kapusty
Gołąbki 4
Słoninę pokroić w drobną kostkę podsmażyć cebulę obrać posiekać i dodać do słoniny zeszklić dodać mięso doprawić Vegetą solą i pieprzem usmażyć
Gołąbki 4
Ugotowany ryż i kaszę wrzucić do jednej dużej miski wymieszać dodać usmażone mięso i doprawić do smaku