Książka Kucharska: Gołąbki na kilka sposobów

Gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i proste gołąbki bez zawijania.

Gołąbki bez zawijania

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 70 dag kapusty pekińskiej
  • pół szklanki kaszy manny
  • 200 g ryżu
  • 1 duża cebula
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • magi
  • majeranek
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania
Gołąbki: Mięso mielone wymieszać z posiekaną kapustą pekińską, kaszą manną, ryżem, usmażoną cebulą pokrojoną w drobną kostkę, jajkami, solą, pieprzem, vegetą, magi, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Formować kulki i smażyć na patelni. Po usmażeniu włożyć w naczynie żaroodporne. Sos. 2 litry wody zagotować dodać koncentrat pomidorowy,4 ziela angielskie, 2 listki laurowe i vegete. Zalać gołąbki wstawić na 30 min do piekarnika w temperaturze 180^C. po wyjęciu z piekarnika sos odlać zagęścić mąką.