malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Gołąbki bez zawijania 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki bez zawijania z mięsem i ryżem

Gołąbki bez zawijania 5

Składniki:

Gołąbki bez zawijania 5

 

  • mała biała kapusta
  • 1kg mielonego mięsa
  • 3woreczki ryżu
  • 2 jajka
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania 5
Kapustę oczyść, poszatkuj. Ugotuj i ostudź. Ryż ugotuj i ostudź. Mięso połącz z kapustą, ryżem i jajkami, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Z masy formuj owalne gołąbki, obtocz w mące i usmaż na oleju na rumiano z dwóch stron. Na spód dużego garnka włóż kilka liści kapusty. Układaj ciasno gołąbki. Podlej wodą, dodaj małą puszkę koncentratu pomidorowego. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 40 minut.