Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Gołąbki bez zawijania 9

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołabki z młoda kapustą, bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 9 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania 9

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 40 dkg młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1-2 jajka
  • kilka łyżek kaszy manny
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 niepełny słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka wegety
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania 9
Młodą kapustę poszatkować i osolić, odstawić aby puściła sok. Cebulkę posiekać i zeszklić na maśle. Mięso zemleć, wymieszać z kapustą, jajkami, cebulą, kasza manną i przyprawić. Wszystko wyrobić na gładka masę i formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rumiano na oleju. W rondlu zagotować ok. 1 litr wody, dodać wegetę, przecier, a pod koniec śmietanę oraz mąkę aby powstał sos pomidorowy. Kotlety ułożyć w szerokim w szerokiej patelni, zalać sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem ok. 15 minut na niewielkim ogniu. Podawać gorące.
Gołąbki bez zawijania 9
wszystkie składniki wymieszac ze soba na gładka masę
Gołąbki bez zawijania 9
formowac owalne kotleciki i obtaczac w bulce tartej
Gołąbki bez zawijania 9
ugotowac przecier pomidorowy i zalac nim golabki
Gołąbki bez zawijania 9
kotleciki smazyc na rumiano na rozgrzanym oleju