Strona główna Gołąbki gotowane na parze

Gołąbki gotowane na parze
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Gołąbki na kilka sposobów

p.jola1 - Przepis na: Gołąbki gotowane na parze offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 919
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Gołąbki gotowane na parze
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dietetyczne Gołąbki gotowane na parze


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki gotowane na parze - SKŁADNIKI:

Gołąbki gotowane na parze - PRZYGOTOWANIE:

Z małej kapusty wykrawamy głąb, liście ostrożnie rozdzielamy. Ściągamy zgrubiałe nerwy liściowe aby łatwo się zwijało gołąbki. Do pojemników parowara wkładamy liście kapusty, a do pojemnika do gotowania ryżu 2 torebki ryżu, gotujemy wszystko na parze. Mięso mielone wołowe mieszamy z ugotowanym na półtwardo ryżem, dodajemy 1 jajko, doprawiamy wg swoich upodobań pieprzem, solą, majerankiem, oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, ja dodałam jeszcze pokrojoną w drobną kostke paprykę i wszystko dokładnie mieszamy. Farsz układamy na posolonych liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w ciasny rulon. Wyszło 15 gołąbków.Gołąbki układamy dosyć ciasno w 2 pojemnikach parowara. Do pojemnika na zioła wsypujemy 1 łyżkę ziół prowansalskich, aby gołabki delikatnie przeszły ich zapachem. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na parze 45 minut, aż gołąbki będą miękkie. Ja podałam gołąbki z sosem pomidorowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki gotowane na parze  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane