Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Gołąbki na maśle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gołąbki to super danie na obiad lub kolacje.Każdy je robi inaczej , taka wersja gołąbki na maśle jest jedna z nich.

Gołąbki na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki na maśle

 

  • 0,5 kg mielonego
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 średnia świeża kapusta
  • 50 g masła

Sposób przygotowania:

Gołąbki na maśle
Do garnka wkładamy całą świeżą kapustę , solimy , zalewany wodą i gotujemy kapustę . Gdy kapusta zacznie robić się miękkawa , odcinamy liście . W tym czasie robimy farsz.Do miseczki wkładamy mielone , wbijamy jajko, kroimy w kostkę cebulkę , namoczoną bułkę -doprawiamy.Na liść z kapusty nakładamy mięso , zwijamy. Na patelni rozpuszczalny masło i podsmażamy zwinięte gołąbki.
Gołąbki na maśle
z miękkiej kapusty odcinamy liście do farszu.
Gołąbki na maśle
farsz gotowy z cebulką i jajkiem do gołąbków .
Gołąbki na maśle
na liście z kapusty nakładamy farsz z mielonego.
Gołąbki na maśle
na maśle podsmażamy nasze zwinięte gołąbki.