DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Gołąbki prawie tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne danie, z uwagi na sos własnej roboty, na który przepis zamieszczę jako kolejny.

Gołąbki prawie tradycyjne

Składniki:

Gołąbki prawie tradycyjne

 

  • 1 sztuka kapusta biała,
  • 300 g mięso mielone,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 sztuka jajko,
  • 1/2 szklanki ryż ugotowany,
  • do smaku przyprawa w płynie,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki prawie tradycyjne
Mięso wymieszać z posiekaną cebulką, czosnkiem zmiażdżonym i przyprawami i ryżem. Kapustę sparzyć, wyjmować kolejno liście, wykrawać twarde części, zawijać mięsko w liście, obsmażać na patelni, układać w naczyniu żaroodpornym na warstwie oleju, polać bulionem na 1 cm wysokości, polać sosem pomidorowym z mojej księgi. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 2 godziny. Smacznego!