klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

gołabki szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wysmienite ,smaczne ,boskie dla amatorów szpinaku

gołabki szpinakowe

Składniki:

gołabki szpinakowe

 

  • chleba,1 jajko, 3 zabki czosnku, 2 łyzki bułki tartej, czerwony pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

gołabki szpinakowe
szpinak wrzuc do lekkoi osolonego wrzątku na 1 min, wylej całość na sito, przelej zimna wodą, osącz. chleb pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni na grzanki. Do mielonego mięsa dodaj 1jajko, czosnek przeciśniety przez praske czosnek i bułke tartą, dodaj soli oraz pieprzu do smaku i wyrób na jednolita masę. na koniec wsyp grzanki i delikatnie wymieszaj. osączone liscie szpinaku rozłóż na blacie. Z mięsa uformuj wałeczki i owiń je szpinakiem, roladki obwiąż nicią , ugotuj  wode w wysokim garnku i włóż wkładke do gotowania na parze. Połóż na niej roladki. garnek przykryj pokrywą. Gotuj 20 min. Podawaj z ziemniakami. Do masy mięsnej zamiast bułki tartej mozesz dodać kilka łyzek startego żółtego sera. będa miały bardziej wyrazisty smak roladki