justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gołąbki szybciutko II

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

druga wersja szybkich gołąbków tym razem z ryżem i drobiowym mięsem

Gołąbki szybciutko II Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki szybciutko II

 

  • 1/4 główki kapusty
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 2 cebule
  • po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
  • sól i pieprz
  • vegeta
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • mąka
  • 3 jajka
  • 3 marchewki
  • 1 torebka ryżu
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Gołąbki szybciutko II
1. Kapustę drobno pokroić i sparzyć. Dodać do niej posiekaną cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą pieprzem i vegetą. Wymieszać.

2. Dodać mięso doprawione przyprawą do mielonego.Wbić jajka, dodać bułkę tartą istartą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż.

3. Z masy zagnieść ścisłą masę.

4. Uformować niewielkie okrągłepulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć nazłoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodaćpokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około 20 min.Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są zmięsa drobiowego. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Gołąbki szybciutko II
Etap 1szatkujemy warzywa
Gołąbki szybciutko II
Etap 2dodajemy mięso i jajko
Gołąbki szybciutko II
Etap 3wyrabiamy masę
Gołąbki szybciutko II
Etap 4lepimy gołąbki