Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gołąbki trochę inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne gołąbki,podawane z sosem pieczarkowym!

Gołąbki trochę inaczej

Składniki:

Gołąbki trochę inaczej

 

  • 1główka włoskiej kapusty,
  • 1i1/2szkl.kaszy jaglanej,
  • 50dag.mięsa mielonego,
  • 1op.mrożonego szpinaku,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 2ząbki czosnku,
  • sól,
  • olej

Sposób przygotowania:

Gołąbki trochę inaczej
Ładne liście z kapusty parzymy,kaszę gotujemy na sypko.Mięso podsmażamy i dusimy do miękkości.Cebulę kroimy w kosteczkę a następnie szklimy,a szpinak odparowujemy na suchej patelni.Kaszę łączymy z mięsem,szpinakiem,cebulą i jajkiem,przyprawiamy solą i przeciśniętym czosnkiem,dokładnie mieszamy.Na liście nakładamy farsz i zawijamy,następnie układamy gołąbki w brytfance i pod przykryciem dusimy do miękkości.