ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Gołabki uproszczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre gołąbki dla zapracowanych

Gołabki uproszczone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołabki uproszczone

 

  • 1 główka kapusty
  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 szkl ryżu
  • 0,5 szkl kaszy mannej
  • 2 jajka
  • vegeta, pieprz
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Gołabki uproszczone
Z kapusty zdjąć kilka liści, reszęt drobno pokroić, dodać mięso mielone, drobno pokrojoną cebulę, ryż, kaszę, jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować malutkie kotleciki i smażyć na rumiano na oleju. Następnie przekładać do rondla wyłożonego liściami kapusty, zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu ok 30 min. Po ugotowaniu, delikatnie odcedzić nadmiar bulionu. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.
Gołabki uproszczone
Etap 1
Gołabki uproszczone
Etap 2
Gołabki uproszczone
Etap 3