Strona główna Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Gołąbki, Fusion « poprzedni | następny »
sylwiach - autor przepisu Gołąbki w kapuście pekińskiej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 79
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki w kapuście pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Szybsza wersja tradycyjnych gołabków


trudność: średne
czas:

Gołąbki w kapuście pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięso mielone
  • duża główka kapusty pekińskiej
  • 2 cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • sól i pieprz do smaku,
  • marchew
  • przyprawa typu ziarenka smaku Winiary
  • 3-4 listki laurowe i ziele angielskie
  • 2-4 łyżki koncentaratu pomidorowego
  • 3-4 lyżki sosu sojowego ciemnego

Gołąbki w kapuście pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuję i kolejno zdejmuję miękkie liście. Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowywymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.



Komentarze do Gołąbki w kapuście pekińskiej (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus
online

2010-11-21 23:19
Gołąbki wyglądają przepysznie. Zapraszam na forum
Skomentuj
Oceń:
0
margolata

margolata
offline

2010-11-22 12:34
Ulubione danie mojego męża:)
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-11-23 21:29
Z kapusty pekinskiej golabkow jeszcze nie robilam, trzeba bedzie wyprobowac:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Wegetariańskie gołąbki Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Jarskie gołąbki ( robione na parze) z sosem
Gołąbki wg Mamy Gołąbki z kaszy gryczanej i kapusty włoskiej Gołąbki z kaszą gryczaną .
Gołąbki wiosenne z sosem pomidorowym Gołąbki - roladki w kolorowym towarzystwie Gołąbki mięsno - jajeczne z ryżem
Perła w kapuście Gołąbki z farszem z kaszy gryczanej Gołąbki z ryżem i pieczarkami
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj