Strona główna Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Gołąbki, Fusion « poprzedni | następny »
sylwiach - Przepis na: Gołąbki w kapuście pekińskiej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki w kapuście pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Szybsza wersja tradycyjnych gołabków


trudność: średne
czas:

Gołąbki w kapuście pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięso mielone
  • duża główka kapusty pekińskiej
  • 2 cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • sól i pieprz do smaku,
  • marchew
  • przyprawa typu ziarenka smaku Winiary
  • 3-4 listki laurowe i ziele angielskie
  • 2-4 łyżki koncentaratu pomidorowego
  • 3-4 lyżki sosu sojowego ciemnego

Gołąbki w kapuście pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuję i kolejno zdejmuję miękkie liście. Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowywymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście pekińskiej (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus
offline

2010-11-21 23:19
Gołąbki wyglądają przepysznie. Zapraszam na forum
Skomentuj
Oceń:
0
margolata

margolata
offline

2010-11-22 12:34
Ulubione danie mojego męża:)
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-11-23 21:29
Z kapusty pekinskiej golabkow jeszcze nie robilam, trzeba bedzie wyprobowac:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem
Gołąbki z nowym smaczkiem Gołąbki według FemmeFatale Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kasza jaglana w botwince Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane