Strona główna Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Gołąbki, Fusion « poprzedni | następny »
sylwiach - Przepis na: Gołąbki w kapuście pekińskiej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki w kapuście pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Szybsza wersja tradycyjnych gołabków


trudność: średne
czas:

Gołąbki w kapuście pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięso mielone
  • duża główka kapusty pekińskiej
  • 2 cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • sól i pieprz do smaku,
  • marchew
  • przyprawa typu ziarenka smaku Winiary
  • 3-4 listki laurowe i ziele angielskie
  • 2-4 łyżki koncentaratu pomidorowego
  • 3-4 lyżki sosu sojowego ciemnego

Gołąbki w kapuście pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuję i kolejno zdejmuję miękkie liście. Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowywymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście pekińskiej (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus
offline

2010-11-21 23:19
Gołąbki wyglądają przepysznie. Zapraszam na forum
Skomentuj
Oceń:
0
margolata

margolata
offline

2010-11-22 12:34
Ulubione danie mojego męża:)
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-11-23 21:29
Z kapusty pekinskiej golabkow jeszcze nie robilam, trzeba bedzie wyprobowac:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane