Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gołąbki z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gołąbki z kapusty czerwonej

Gołąbki z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z czerwonej kapusty
Kapustę oczyścić i wyciąć końcówkę. Włożyć do wody w garnku i zagotować. Gotować do momentu aż zmiękną liście. Powoli wyjmować po jednym liści i układać np. w misce. Ostudzić. Kaszę ugotować. Pieczarki i cebulę obrać i opłukać, pokroić w kosteczkę. Cebulę zasmażyć na oleju a następnie wrzucić pieczarki. Przyprawić do smaku. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i wymieszać. Na każdy liść gołąbka wyłożyć nadzienie z kaszy i zwinąć. Ułożyć w garnku, zalać wodąi poddusić . Gołąbki podawać z sosem.
Gołąbki z czerwonej kapusty
Kapustę trzeba sparzyc i zdjąc liście z niej
Gołąbki z czerwonej kapusty
Cebulę nalezy obrać i pokroić w kosteczkę,zasmażyć
Gołąbki z czerwonej kapusty
Kaszę ugotować i wymieszac z pieczarkami i cebulą
Gołąbki z czerwonej kapusty
Farsz nałozyć na liście i zwinąć poddusić w garnku.