Gołąbki z grzybami

         
ocena: 3/5 głosów: 4

Główkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować na

Gołąbki z grzybami

Składniki:

Gołąbki z grzybami

 

  • 300 g świeżych grzybów
  • 500 g świeżej kapusty
  • 2 cebule
  • 3-4 łyżki oleju
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 szkl sosu śmietanowego z przecierem pomidorowym
  • sól

Sposób przygotowania:

Gołąbki z grzybami
Główkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Następnie oddzielić liście i lekko pobić nerwy liściowe. Grzyby ugotować, drobno pokroić, wymieszać z posiekaną podsmażoną cebulą, posolić i obsmażyć. Farsz kłaść na liściach kapusty i zawijać je w koperty. Gołąbki obsmażyć, zalać sosem i dusić 35-40 minut.