Strona główna Gołąbki z kapustą pekińską

Gołąbki z kapustą pekińską

mirkakropka - autor przepisu Gołąbki z kapustą pekińską offline

Kucharz
Przepisy: 16
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Gołąbki z kapustą pekińską
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Inna nazwa to Gołąbki Cygańskie


trudność: średne
czas:

Gołąbki z kapustą pekińską - SKŁADNIKI:

  • 70dkg mięsa mielonego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 5 łyżek ryżu (nieugotowanego)
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • bulion wołowo-drobiowy
  • koncentrat pomidorowy
  • tłuszcz do smażenia

Gołąbki z kapustą pekińską - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na tłuszczu.Kapustę poszatkować drobno.Mięso wyrobić z jajkami i cebulą,dosypać kaszę mannę i ryż. Nadal wyrabiać i dodać kapustę. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą i wymieszać.NIE PRZYPRAWIAĆ. Z masy uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Następnie przełożyć do garnka.Zalać bulionem rozmieszanym z koncentratem.Gotować na małym ogniu 60-70 minut. Gołąbki nabiorą smaku z bulionu.



Komentarze do Gołąbki z kapustą pekińską (strona 1 z 1)  
yola

yola
offline

2009-07-21 20:49
Robię takie z białej kapusty,ale spróbuję z pekińskiej.A ogóle to fajne danko na smaczny i niezbyt drogi obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
amadeo

amadeo
offline

2010-09-21 08:55
To takie inne trochę gołąbki bez zawijania.Muszę wypróbować,bo wydają się apetyczne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami Wielkanocna biała kiełbasa
Pasztetowa ze słoika Filet nadziewany pomidorem i bazylią Pasztet drobiowy ze śliwką
Zrolowany boczek pieczony Spaghetti z mięsem mielonym Duszona wieprzowinka
Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku Tajskie żeberka z grilla
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane