Strona główna Gołąbki z kapustą pekińską

Gołąbki z kapustą pekińską

mirkakropka offline

Kucharz
Przepisy: 16
Gołąbki z kapustą pekińską
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Inna nazwa to Gołąbki Cygańskie


trudność: średne
czas:

Gołąbki z kapustą pekińską - SKŁADNIKI:

  • 70dkg mięsa mielonego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 5 łyżek ryżu (nieugotowanego)
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • bulion wołowo-drobiowy
  • koncentrat pomidorowy
  • tłuszcz do smażenia

Gołąbki z kapustą pekińską - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na tłuszczu.Kapustę poszatkować drobno.Mięso wyrobić z jajkami i cebulą,dosypać kaszę mannę i ryż. Nadal wyrabiać i dodać kapustę. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą i wymieszać.NIE PRZYPRAWIAĆ. Z masy uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Następnie przełożyć do garnka.Zalać bulionem rozmieszanym z koncentratem.Gotować na małym ogniu 60-70 minut. Gołąbki nabiorą smaku z bulionu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapustą pekińską (strona 1 z 1)  
yola

yola
offline

2009-07-21 20:49
Robię takie z białej kapusty,ale spróbuję z pekińskiej.A ogóle to fajne danko na smaczny i niezbyt drogi obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
amadeo

amadeo
offline

2010-09-21 08:55
To takie inne trochę gołąbki bez zawijania.Muszę wypróbować,bo wydają się apetyczne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane