mirkakropka

mirkakropka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Gołąbki z kapustą pekińską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Inna nazwa to Gołąbki Cygańskie

Gołąbki z kapustą pekińską

Składniki:

Gołąbki z kapustą pekińską

 

  • 70dkg mięsa mielonego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 5 łyżek ryżu (nieugotowanego)
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • bulion wołowo-drobiowy
  • koncentrat pomidorowy
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapustą pekińską
Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na tłuszczu.Kapustę poszatkować drobno.Mięso wyrobić z jajkami i cebulą,dosypać kaszę mannę i ryż. Nadal wyrabiać i dodać kapustę. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą i wymieszać.NIE PRZYPRAWIAĆ. Z masy uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Następnie przełożyć do garnka.Zalać bulionem rozmieszanym z koncentratem.Gotować na małym ogniu 60-70 minut. Gołąbki nabiorą smaku z bulionu.