Strona główna Gołąbki z kapustą pekińską

Gołąbki z kapustą pekińską

mirkakropka

Kucharz
Przepisy: 16
Gołąbki z kapustą pekińską
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Inna nazwa to Gołąbki Cygańskie


trudność: średnie
czas:

Gołąbki z kapustą pekińską - SKŁADNIKI:

  • 70dkg mięsa mielonego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 5 łyżek ryżu (nieugotowanego)
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • bulion wołowo-drobiowy
  • koncentrat pomidorowy
  • tłuszcz do smażenia

Gołąbki z kapustą pekińską - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na tłuszczu.Kapustę poszatkować drobno.Mięso wyrobić z jajkami i cebulą,dosypać kaszę mannę i ryż. Nadal wyrabiać i dodać kapustę. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą i wymieszać.NIE PRZYPRAWIAĆ. Z masy uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Następnie przełożyć do garnka.Zalać bulionem rozmieszanym z koncentratem.Gotować na małym ogniu 60-70 minut. Gołąbki nabiorą smaku z bulionu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapustą pekińską (strona 1 z 1)  
yola

yola

2009-07-21 20:49
Robię takie z białej kapusty,ale spróbuję z pekińskiej.A ogóle to fajne danko na smaczny i niezbyt drogi obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
amadeo

amadeo

2010-09-21 08:55
To takie inne trochę gołąbki bez zawijania.Muszę wypróbować,bo wydają się apetyczne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami Pieczone pod majonezem udka z kurczaka
Pieczeń z szynki wieprzowej Zapiekane kotlety z indyka Cygara schabowe w sosie cebulowym
Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki Piersi z kurczaka parowane  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Kotleciki mielone z jajkiem Kurczak w sosie curry-marchwiowym Biała kiełbasa grillowana w musztardowej marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane