Strona główna Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki « poprzedni | następny »
Marta1986 - Przepis na: Gołąbki z kapusty pekińskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sycący i smaczny obiadek :-)


trudność: średne
czas:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • kapusta pekińska
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • cebula
  • czosnek
  • sól,pieprz
  • 1 jajko
  • 15 dag pieczarek
  • sos pieczeniowy
  • cebula czerwona,ogórek

Gołąbki z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę.Liście wyjąć i odsączyć.. Ostudzić. Farsz: Cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem.Następnie dodać ugotowany ryż,jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem.Piec 30 min w 180 stopniach.Przygotować sos pieczeniowy.Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka .Podpiec jeszcze 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapusty pekińskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk
Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem Gołąbki z nowym smaczkiem Gołąbki według FemmeFatale
Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kasza jaglana w botwince
Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w sosie pieczarkowym Pieczone gołąbki w młodej kapuście

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane