Strona główna Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki « poprzedni | następny »
Marta1986

Srebrny Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 1
Gołąbki z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sycący i smaczny obiadek :-)


trudność: średnie
czas:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę.Liście wyjąć i odsączyć.. Ostudzić. Farsz: Cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem.Następnie dodać ugotowany ryż,jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem.Piec 30 min w 180 stopniach.Przygotować sos pieczeniowy.Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka .Podpiec jeszcze 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapusty pekińskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z ryżem Pieczone gołąbki z kiełbasą pod pomidorami Gołąbki w sosie pomidorowym
Gołąbki na maśle Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki z mięsem i kaszą
Gołąbki z kaszą gryczaną Eli Gołąbkowe kotleciki z patelni Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z siemieniem lnianym kaszą ryżem i mięsem Gołąbki z papryką i sosem pieczarkowo- porowym Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane