Strona główna Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki « poprzedni | następny »
Marta1986

Srebrny Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 1
Gołąbki z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sycący i smaczny obiadek :-)


trudność: średne
czas:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę.Liście wyjąć i odsączyć.. Ostudzić. Farsz: Cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem.Następnie dodać ugotowany ryż,jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem.Piec 30 min w 180 stopniach.Przygotować sos pieczeniowy.Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka .Podpiec jeszcze 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapusty pekińskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Greckie gołąbki w liściach winogrona Latające kwasy Chupi Gołąbki zawijane
Gołąbki pieczone z kapustą kiszoną Gołąbki z pieczarkami Gołąbki w panierce
Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane Kresowe gołąbki z ziemniakami
Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane