Strona główna Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki « poprzedni | następny »
Marta1986 - Przepis na: Gołąbki z kapusty pekińskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Sycący i smaczny obiadek :-)


trudność: średne
czas:

Gołąbki z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • kapusta pekińska
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • cebula
  • czosnek
  • sól,pieprz
  • 1 jajko
  • 15 dag pieczarek
  • sos pieczeniowy
  • cebula czerwona,ogórek

Gołąbki z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę.Liście wyjąć i odsączyć.. Ostudzić. Farsz: Cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem.Następnie dodać ugotowany ryż,jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem.Piec 30 min w 180 stopniach.Przygotować sos pieczeniowy.Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka .Podpiec jeszcze 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z kapusty pekińskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane