Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki z kaszą, zrumienioną na patelni cebulką i pieczarkami duszone w rondlu z bulionem drobiowym.

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Z kapusty zdejmuję wierzchnie liście, wycinam głąb i wkładam ją do garnka z gotującą się wodą. Kapustę gotuję do momentu, kiedy liście będą z niej swobodnie odchodzić. Wówczas wyjmuję ją i odcinam liście. W tym czasie gotuję kaszę z dodatkiem masła. Cebulę obieram, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Cebulę podsmażam, do momentu kiedy się zrumieni. Pieczarki opłukuję i oczyszczam. Następnie kroję pieczarki i podsmażam na patelni. Do pieczarek dodaję kaszę, podsmażoną cebulę, oraz jajko. Doprawiam solą i pieprzem, po czym całość dokładnie mieszam. Przygotowany farsz nakładam na liście kapusty, zwijam je i układam w rondlu. Gołąbki zalewam bulionem i duszę na średnim ogniu przez około 30 minut.
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Cebulę obieram i kroję w kostkę, po czym wrzucam na patelnię.
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Cebulę podsmażam na patelni do momentu kiedy się zrumieni.
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pieczarki opłukuję, po czym kroję w plastry.
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pokrojone pieczarki wrzucam na patelnię i duszę.