anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gołąbki z kaszą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gołąbki do tej pory zawsze robiłam z mięsem i ryżem ale postanowiłam spróbować czegoś nowego i jestem zadowolona z efektu.

Gołąbki z kaszą i pieczarkami

Składniki:

Gołąbki z kaszą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą i pieczarkami
Kapustę oczyścić z górnych liści i obgotować w wodzie, lub na paserstwo aby listki zmiękły. Listki obrać bardzo delikatne aby ich nie porwać. Kasze ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzać na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane umyte pieczarki. Podsmażyć na rumiano. Kaszę połączyć z pieczarkami. Doprawić do smaku. Farsz wymieszać. Nakładać na listki kapusty i zwijać dokładnie. Podsmażyć na smalcu około 10 minut z każdej strony.