goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ją pyszne i bardzo pachnące

Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami
Kapustę gotujemy, zdejmujemy liście. Ryż, kaszę zalewamy bulionem, gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy. Do ugotowanych kasz dodajemy grzyby, surowe mięso. posiekaną i podsmażoną cebulę. Farsz doprawiamy do smaku, mieszamy i obwijamy w nie farsz. Gołąbki układamy ciasto w naczyniu żaroodpornym, wierzch polewamy ketchupem i zapiekamy. Smacznego :)
Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami
Kasze gotujemy na niewielkim ogniu w bulionie
Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami
Do farszu dodajemy podsmażoną na tłuszczu cebulkę
Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami
Farsz dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku
Gołabki z kaszą, mięsem i grzybami
Gołabki przed zapieczeniem polewamy ketchupem