ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Goląbki z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne gołąbki z kaszy gryczanej

Goląbki z kaszy gryczanej

Składniki:

Goląbki z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Goląbki z kaszy gryczanej
kapusty oderwać
4 liście (zachować do przykrycia gołąbków). Resztę poszatkować, obgotować przez 2-3 min. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na oleju. Ka­pustę odcisnąć, połączyć z jajkami, kaszami, mięsem, podsmażoną cebulą. Doprawić i wymieszać.

Z masy uformować ko­tlety, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju.
Kotlety ułożyć w naczy- niu żaroodpornym lub garnku, przykryć posmaro­wanymi tłuszczem liśćmi. Zalać 1 I wrzątku z przypra­wami lub rosołu. Piec 60 min w temp. 190°C. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim danie na fąastępną godzinę.

Gołąbki z kaszą można podawać z puree ziemniaczanym, pieczywem, z dowolnym sosem lub sałatką ze świeżych warzyw.