beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Gołąbki z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gołąbki trochę inaczej ....

Gołąbki z kiszonej kapusty

Składniki:

Gołąbki z kiszonej kapusty

 

  • ryż ugotowany na sypko 2 szklanki
  • mięso mielone 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • kiszona kapusta 30 dag
  • jajka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz

 

  • kostka rosołowa 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy
  • śmietana
  • olej
  • mąka

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kiszonej kapusty
Kapustę jeśli trzeba wypłukać,zalewamy wodą,solimy i gotujemy Cebulę obieramy, połowę kroimy w drobną kostkę i lekko przesmażamy na oleju.Dodajemy osączoną kapustę,mieszamy i chwilę razem dusimy.Kapustę studzimy. Ryż i mięso połączyć z kapustą. Wbijamy jajka i zarabiamy masę Doprawiamy do smaku. Z masy formujemy podłużne gołąbki i obtaczamy je w mące. Obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy do garnka. Kostki rozpuszczamy w wodzie i zalewamy gołąbki tak, by były zakryte bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.Wyjmujemy gołąbki i zachowujemy w cieple. Ok2 łyżki mąki rozprowadzamy w zimnym bulionieDodajemy z koncentratem do bulionu w którym dusiły się gołąbki. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę ok2 łyżki i wymieszać. Gorącym sosem polać gołąbki.