marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gołąbki z kus-kus i parówkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wszystkie składniki razem wymieszać.Kapustę posiekać i dodać do masy.Uformować kulki,obtoczyć w mące.Zalać wodą i dusić.Dodać sos pomidorowy

Gołąbki z kus-kus i parówkami.

Składniki:

Gołąbki z kus-kus i parówkami.

 

  • 2 opakowania kaszki kus-kus,
  • 1/2 kg.kapusty białej,
  • 6-8 parówek winierek,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • 8 dag.mąki,
  • koncentrat pomidorowy.

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kus-kus i parówkami.
Kaszkę kus-kus,wypakować i zalać wrzątkiem w głębszej misce, aż spęcznieje,kapustę opłukać w bieżącej wodzie i posiekać,zamiast jak zwykle obgotowywać w całości i posiekane parówki bez osłonek.Oba te składniki wymieszać z kaszką kus-kus,jajkiem,solą i pieprze,/Uformować w kulki,obtoczyć w mące. Przełożyć do żaroodpornego,naczynia,zalać wodą,dodać koncentrat pomidorowy i gotować z 1 i 1/2 godz. na małym ogniu. Na koniec dodać jeszcze sos pomidorowy i pogotować z 5 min.