Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Gołąbki z mielonym mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam moje gołąbki są smaczne ... i szybko znikają ze stołu...

Gołąbki z mielonym mięsem

Składniki:

Gołąbki z mielonym mięsem

 

  • 1 zielona kapusta
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ryżu
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki przypraw do smaku

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mielonym mięsem
                                     Kapustę lekko obgotować w garnku i zdejmować liście. Albo należy wyciąć lekko głąb i wstawić do mikrofalówki na pełną moc na 7 minut. Liście kapusty same zaczną odchodzić. Czynność należy powtarzać, aż zdejmiemy większość liści.Ryż ugotować w małym garnuszku  na sypko i połączyć z mięsem mielonym. Dodać przyprawy, pieprz, sól,  drobno posiekaną cebulę i nadziewać liście kapuściane. Gołąbki ciasno ułożyć w garnku. Zalać wodą, sypnąć 2 łyżki przypraw i gotować około 40-45 minut.Podawać z sosem grzybowym i ziemniakami.