lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gołąbki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polskie,przepyszne gołąbki z białej kapusty

Gołąbki z mięsem mielonym

Składniki:

Gołąbki z mięsem mielonym

 

  • 1 główka kapusty
  • 1 szklanka ryżu
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem mielonym
Kapustę gotuj 10 min w osolonym wrzątku.Oderwij z niej liście i pousuwaj białe unerwienie.Ryż gotuj w bulionie aż wchłonie cały płyn i odstaw go do przestygnięcia.Cebulę podsmaż na oleju,dodaj mięso mielone i rozgnieciony przez praskę czosnek.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Na liście kapusty nakładaj farsz.Zwijaj gołąbki piecz około 40 minut podlewając je bulionem.