dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Gołąbki z mięsem, ryżem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pachnące grzybami pyszne gołąbki.

Gołąbki z mięsem, ryżem i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gołąbki z mięsem, ryżem i grzybami

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem, ryżem i grzybami

Kapustę parzymy. Mięso mieszamy z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem i jedną garścią pokrojonych drobno grzybów (grzyby zalewamy wodą i gotujemy do miękkości). Dodajemy jajko oraz sól i pieprz do smaku. Na liściu kapusty układamy porcje farszu. Zwijamy liście w rulonik i zwijamy boki do środka. Układamy ciasno gołąbki w garnku. Dodajemy liście, zalewamy wodą i dodajemy pokruszone kostki i pozostałe grzyby oraz sól i pieprz. Gotujemy do miękkości. Smacznego.

Redakcja poleca: