agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Gołąbki z młodej kapustki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki to mój smak z dzieciństwa chyba każdy je lubi. Robię je kilka razy w roku jednak najbardziej lubię te z młodej kapustki

Gołąbki z młodej kapustki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z młodej kapustki

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z młodej kapustki
Kapustę sparzyć przez ok. 1,5 minuty. Ryż ugotować. Mięso mielone połączyć z ugotowanym ryżem i jajkiem. Wymieszać. Czosnek i cebulkę posiekać. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać cały farsz. Z kapusty odrywać kolejno liście i nakładać do nich gotowy farsz. Gotowe gołąbki wkładać do garnka. Zetrzeć na tarce marchewkę i poukładać ją na gołąbkach. Zrobić bulion z 1 kostki rosołowej i zalać już ułożone gołąbki w garnku. Dusić ok. 45 minut.
Gołąbki z młodej kapustki
Sparzyć kapustę i odrywać od niej kolejno liście
Gołąbki z młodej kapustki
Mięso mielone połączyć z ryżem, czosnkiem, cebulą i przyprawami. Wymieszać.
Gołąbki z młodej kapustki
Gotowe gołąbki ułożyć do garnka posypując startą marchewką
Gołąbki z młodej kapustki
Zawartość garnka polać przygotowanym bulionem