iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Gołąbki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam gołąbki w każdej postaci. Dlatego staram się je przyrządzać na różne sposoby. Ten był strzałem w dziesiątkę.

Gołąbki z pieczarkami

Składniki:

Gołąbki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieczarkami
Kapustę parzymy i zdejmujemy liście. Kaszę gotujemy na miękko w słonej wodzie. Mięso mielimy z pieczarkami, solimy, pieprzymy, dodajemy koper oraz jajka i bułkę tartą, wyrabiamy masę, łączymy z przestudzoną kaszą i ponownie mieszamy. W każdy liść nakładamy porcję farszu i zwijamy. Następnie chwilę obsmażamy na łyżce oleju z każdej strony. W garnku gotujemy 2 litry wody, solimy, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew oraz koncentrat, wrzucamy gołąbki i gotujemy 30 min pod przykryciem. Przed podaniem polewamy keczupem.