zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gołąbki z kapusty włoskiej z farszem z mięsa mielonego, przesmażonych pieczarek z cebulą i kaszy gryczanej.

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą

Składniki:

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą
Kapustę parzymy aby liście dobrze się zwijały. Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki i czosnek. Całość smażymy do miękkości. Dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy ugotowaną w osolonej wodzie kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i słodko i dokładnie mieszamy. Porcje farszu nakładamy na liście i zwijamy w gołąbki. Układamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową i 2-3 liście laurowe. Gotujemy około 30 minut. Smacznego!