primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Gołąbki z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne dania, które łatwo wykonać. dodatkowym plusem, że można je zamrozić i odgrzać w dowolnym czasie.

Gołąbki z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ryżem
Mięso pokroić w kostkę i dusić na niewielkim ogniu na dwóch łyżkach oliwy. Po usmażeniu przepuścić go przez maszynkę. Cebule obrać i również zmielić. Ryż ugotować w osolonej wodzie. wymieszać z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Kapustę podgotować w osolonej wodzie w dużym garnku. Oddzielić poszczególne liście. Formować niewielkie kulki z mięsa i zawijać w kapustę.Na dużej patelni ułożyć patyczki na szaszłyki, zalać wodą, ułożyć i gołąbki i dusić ok. 30 minut. 
Gołąbki z ryżem
Mięso pokroić i dusić pod przykryciem, a ryż ugotować.
Gołąbki z ryżem
Zmielone mięso, cebulę, koncentrat, ryż i przyprawy dokładnie wymieszać.
Gołąbki z ryżem
Formować z mięsa kulki i zawijać w liście kapusty.

Tagi:

ryż gołąbki