krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Gołabki z ryżem i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne gołabki z ciekawym farszem idealne na zimowe chłody. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam każdemu swój przepis

Gołabki z ryżem i kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołabki z ryżem i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Gołabki z ryżem i kaszą
Kapustę należy sparzyć we wrzątku i oddzielić liście. Ma patelni należy podsmażyć cebulę i dodać ryż i kaszę i podlać wodą lub bulionem. Następnie dodajemy grzyby i boczek. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy według własnego upodobania. Do każdego liścia dodajemy trochę farszu i zwijamy gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i dodajemy, trochę magii. Pieczemy ok 1,5 godz w temperaturze 160 stopni. Można podawać z keczupem.
Gołabki z ryżem i kaszą
Sparzone liście kapusty
Gołabki z ryżem i kaszą
przygotowujemy farsz
Gołabki z ryżem i kaszą
Zawijamy gołąbki
Gołabki z ryżem i kaszą
Pieczemy w piekarniku