Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką w białej kapuście to świetny pomysł dla będących na diecie a mających ochotę na domowe gołąbki

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do miseczki. Jedno jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ryżu. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy surowe jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Uzyskany farsz zawijamy w liście kapusty, układamy w garnku, skruszamy kostkę bulionową, podlewamy wodą i gotujemy około 40 minut.
Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką
na początek gotujemy ryż i przekładamy do miseczki
Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką
dodajemy pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę
Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką
dodajemy pokrojone jajko oraz wbijamy surowe jajko
Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką
Powstały farsz zawijamy w liście kapusty i wkruszamy bulionową kostkę