VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Troszkę inna odmiana gołąbków. Mięso połączone z ryżem, grzybami i marchewką. Smaczny i sycący obiad.

Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
1.Kurki oczyścić, pieczarki w kosteczkę. Wszystko usmażyć na patelni. 2.Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ugotować razem z ryżem w delikatnie osolonej wodzie. 3.Cebulę pokroić w kosteczkę. 4.Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i chwilkę pogotować. Z liści skroić grube włókna przy końcach każdego liścia. 5. Mięso mielone dokładnie wymieszać z grzybami, cebulą, marchewką z ryżem, jajkami, bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 6.Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać wodą rozrobioną z mąką, koncentratem pomidorowym, bazylią, sola i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Etap 1 Mięso mielone wymieszać z grzybami, ryżem i marchewką, cebula, jajkami
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Etap 2 wszystko dokładnie wyrobić i formować gołąbki
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Etap 3 Obsmażyć na patelni i przełożyć do garnka