SUPERPRZEPIS

Gołąbki z siekanej kapusty.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Gołąbki z siekanej kapusty. Więcej zdjęć (4)

Pyszne i innowacyjne gołąbki

Składniki:

Gołąbki z siekanej kapusty.

 

  • 1/2 mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 2 szklanki kaszy manny lub 1 szklanka kaszy i 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • łyżka koncentratu
  • sól, pieprz i inne przyprawy
  • rosołki drobiowe
  • woda

Sposób przygotowania:

Gołąbki z siekanej kapusty.
Kapustę pokroić w drobną kostkę, połączyć z 1/2 kg mięsa mielonego i dobrze wymieszać. Następnie lekko obgotowany, lub surowy ryż, jajka i surową kaszę dodajemy do mięsa.Wszystko dobrze doprawiamy. Tak przygotowane mięso formujemy na średniej wielkości kotlety i obsmażamy na oleju bez panierowania.Teraz z 4 szklanej wody, rosołku drobiowego, łyżki koncentratu i przypraw robimy wywar w którym pryczymy gołąbki. Polecam jeść z sosem pomidorowym, u mnie wszyscy pałaszują z ketchupem;)
Gołąbki z siekanej kapusty.
Należy pokroić kapustę i przygotować sobie pozostałe składniki.
Gołąbki z siekanej kapusty.
Następnie wymieszać wszystko z mięsem i formować kotllety.
Gołąbki z siekanej kapusty.
Pyszne i innowacyjne gołąbki. Świetny pomysł na obiad.