Strona główna Gołąbki z siekanej kapusty

Gołąbki z siekanej kapusty.

skatarzynka offline

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 4
Gołąbki z siekanej kapusty.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne i innowacyjne gołąbki


trudność: średne
czas:

Gołąbki z siekanej kapusty. - SKŁADNIKI:

  • 1/2 mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 2 szklanki kaszy manny lub 1 szklanka kaszy i 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • łyżka koncentratu
  • sól, pieprz i inne przyprawy
  • rosołki drobiowe
  • woda

Gołąbki z siekanej kapusty. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić w drobną kostkę, połączyć z 1/2 kg mięsa mielonego i dobrze wymieszać. Następnie lekko obgotowany, lub surowy ryż, jajka i surową kaszę dodajemy do mięsa.Wszystko dobrze doprawiamy. Tak przygotowane mięso formujemy na średniej wielkości kotlety i obsmażamy na oleju bez panierowania. Teraz z 4 szklanej wody, rosołku drobiowego, łyżki koncentratu i przypraw robimy wywar w którym pryczymy gołąbki. Polecam jeść z sosem pomidorowym, u mnie wszyscy pałaszują z ketchupem;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z siekanej kapusty.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z pieczarkami Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej
Gołąbki zapiekane Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane
Gołąbki z dipem marchewkowym Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane