Strona główna Gołąbki z siekanej kapusty

Gołąbki z siekanej kapusty.

skatarzynka

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 4
Gołąbki z siekanej kapusty.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne i innowacyjne gołąbki


trudność: średnie
czas:

Gołąbki z siekanej kapusty. - SKŁADNIKI:

  • 1/2 mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 2 szklanki kaszy manny lub 1 szklanka kaszy i 1 szklanka ryżu
  • 2 jajka
  • łyżka koncentratu
  • sól, pieprz i inne przyprawy
  • rosołki drobiowe
  • woda

Gołąbki z siekanej kapusty. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić w drobną kostkę, połączyć z 1/2 kg mięsa mielonego i dobrze wymieszać. Następnie lekko obgotowany, lub surowy ryż, jajka i surową kaszę dodajemy do mięsa.Wszystko dobrze doprawiamy. Tak przygotowane mięso formujemy na średniej wielkości kotlety i obsmażamy na oleju bez panierowania. Teraz z 4 szklanej wody, rosołku drobiowego, łyżki koncentratu i przypraw robimy wywar w którym pryczymy gołąbki. Polecam jeść z sosem pomidorowym, u mnie wszyscy pałaszują z ketchupem;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z siekanej kapusty.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Pieczone gołąbki z kiełbasą pod pomidorami Gołąbki w sosie pomidorowym Gołąbki na maśle
Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki z mięsem i kaszą Gołąbki z kaszą gryczaną Eli
Gołąbkowe kotleciki z patelni Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej Gołąbki z siemieniem lnianym kaszą ryżem i mięsem
Gołąbki z papryką i sosem pieczarkowo- porowym Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem Gołąbki z soczewicą

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane