gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Gołąbki z sosem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki z kaszy, ryżu i mięsa polane sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z sosem pomidorowym

  • główka małej kapusty
  • 50 dag ugotowanego mięsa
  • 25 dag ryżu
  • 25 dag kaszy
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
  • maga

Sposób przygotowania:

Gołąbki z sosem pomidorowym

Kapustę sparzyć w osolonej wodzie. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając   twarde części. Ryż i kaszę ugotować. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz magą. Układać nadzienie na przygotowanych liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć do rondla zalać wodą i dusić. Gotowe gołąbki polewamy sosem pomidorowym.

Redakcja poleca: