Strona główna Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki « poprzedni | następny »
gosia239 - Przepis na: Gołąbki z sosem pomidorowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gołąbki z sosem pomidorowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Gołąbki z kaszy, ryżu i mięsa polane sosem pomidorowym


trudność: średne
czas:

Gołąbki z sosem pomidorowym - SKŁADNIKI:

  • główka małej kapusty
  • 50 dag ugotowanego mięsa
  • 25 dag ryżu
  • 25 dag kaszy
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
  • maga

Gołąbki z sosem pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę sparzyć w osolonej wodzie. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając   twarde części. Ryż i kaszę ugotować. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz magą. Układać nadzienie na przygotowanych liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć do rondla zalać wodą i dusić. Gotowe gołąbki polewamy sosem pomidorowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki z sosem pomidorowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kasza jaglana w botwince
Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w sosie pieczarkowym Pieczone gołąbki w młodej kapuście
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Gołąbki z młodej kapusty z ryżem i mięsem Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą
Botwinczaki - gołąbki w botwince Gołąbki dla leniwych Nietradycyjne gołąbki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane