gvlba

gvlba

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Gołąbki z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Goląbki bez mięsa-Pycha !Posmakują nawet ''mięsożernym''

Gołąbki z ziemniakami

Składniki:

Gołąbki z ziemniakami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ziemniakami
Z kapusty wyciąć głąb.Kapustę włożyć do dużego garnka i gotować ok 15 min aby się sparzyła.Kapustę wyjąc,ostudzić,oddzielać od niej liście usuwając ''''''''n erwy'''''''' małe lub uszkodzone liście zostawić.Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach,przełożyć do sitka i odcisnąć sok z ziemniaków.Ziemniaki wymieszać z bułką tartą,jajkiem i przyprawami.Farsz układać w liściach kapusty,zakładając boki farszu do środka i zrolować.Do głębokiego garnka wyłożyć pozostałe liście kapusty,ułożyć na nich gołąbki,zalać ok 2 szklankami bulionu.Gotować ok 30 min pod przykryciem