Strona główna Gołąbki zapiekane w piekarniku

Gołąbki zapiekane w piekarniku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przepisy na smaczne gołąbki

Xetnom - Przepis na: Gołąbki zapiekane w piekarniku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Gołąbki zapiekane w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

przepyszne gołąbki, które zasmakują każdemu


trudność: średne
czas:

Gołąbki zapiekane w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 2 torebki ryżu
  • 1 torebka kaszy gryczanej
  • 50 dag kiełbasy
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 średni koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowo-grzybowy

Gołąbki zapiekane w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Ryż i kaszę gryczana gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Podsmażamy kiełbasę z cebulą i skrojone w kostkę pieczarki. Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym. Blachę lub naczynie żaroodporne wykładam folią aluminiową i liśćmi kapusty które nie zostały użyte do gołąbków. Z liści odkrawamy zgrubiałą część łodyżki i nakładamy odpowiednią ilość farszu. Ciasno układamy jeden obok drugiego i nakrywamy folią aluminiową. Pieczemy je przez 40min w piekarniku rozgrzanym do 180°C następnie wyciągamy i polewamy koncentratem pomidorowym rozrobionym z wodą i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki zapiekane w piekarniku (strona 1 z 1)  
agabi22

agabi22
offline

2011-10-19 20:30
wyglądają bardzo apetycznie:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem
Gołąbki z nowym smaczkiem Gołąbki według FemmeFatale Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kasza jaglana w botwince Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane