Strona główna Gołąbki zapiekane w piekarniku

Gołąbki zapiekane w piekarniku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przepisy na smaczne gołąbki

Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 4
Gołąbki zapiekane w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

przepyszne gołąbki, które zasmakują każdemu


trudność: średne
czas:

Gołąbki zapiekane w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 2 torebki ryżu
  • 1 torebka kaszy gryczanej
  • 50 dag kiełbasy
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 średni koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowo-grzybowy

Gołąbki zapiekane w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Ryż i kaszę gryczana gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Podsmażamy kiełbasę z cebulą i skrojone w kostkę pieczarki. Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym. Blachę lub naczynie żaroodporne wykładam folią aluminiową i liśćmi kapusty które nie zostały użyte do gołąbków. Z liści odkrawamy zgrubiałą część łodyżki i nakładamy odpowiednią ilość farszu. Ciasno układamy jeden obok drugiego i nakrywamy folią aluminiową. Pieczemy je przez 40min w piekarniku rozgrzanym do 180°C następnie wyciągamy i polewamy koncentratem pomidorowym rozrobionym z wodą i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki zapiekane w piekarniku (strona 1 z 1)  
agabi22

agabi22

2011-10-19 20:30
wyglądają bardzo apetycznie:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Greckie gołąbki w liściach winogrona Latające kwasy Chupi Gołąbki zawijane
Gołąbki pieczone z kapustą kiszoną Gołąbki z pieczarkami Gołąbki w panierce
Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane Kresowe gołąbki z ziemniakami
Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane