Strona główna Gołąbki zapiekane w piekarniku

Gołąbki zapiekane w piekarniku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przepisy na smaczne gołąbki

Xetnom offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 4
Gołąbki zapiekane w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

przepyszne gołąbki, które zasmakują każdemu


trudność: średne
czas:

Gołąbki zapiekane w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 2 torebki ryżu
  • 1 torebka kaszy gryczanej
  • 50 dag kiełbasy
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 średni koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowo-grzybowy

Gołąbki zapiekane w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Ryż i kaszę gryczana gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Podsmażamy kiełbasę z cebulą i skrojone w kostkę pieczarki. Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym. Blachę lub naczynie żaroodporne wykładam folią aluminiową i liśćmi kapusty które nie zostały użyte do gołąbków. Z liści odkrawamy zgrubiałą część łodyżki i nakładamy odpowiednią ilość farszu. Ciasno układamy jeden obok drugiego i nakrywamy folią aluminiową. Pieczemy je przez 40min w piekarniku rozgrzanym do 180°C następnie wyciągamy i polewamy koncentratem pomidorowym rozrobionym z wodą i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki zapiekane w piekarniku (strona 1 z 1)  
agabi22

agabi22
offline

2011-10-19 20:30
wyglądają bardzo apetycznie:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z pieczarkami Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej
Gołąbki zapiekane Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane
Gołąbki z dipem marchewkowym Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane