zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Gołąbkowe kotlety Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gołąbki bez zawijania. Szybciej, prościej, a nadal smacznie.

Gołąbkowe kotlety Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbkowe kotlety Zub3r'a

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbkowe kotlety Zub3r'a
Kapustę oczyszczamy i drobno szatkujemy. Następnie parzymy ją wrzątkiem i zostawiamy na ok 10 minut, aż zmięknie. Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zioła prowansalskie i ok 2 łyż bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kapustę. Dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotlety. Kotlety obsmażamy z każdej strony i przekładamy do garnka. 1/2 l wody mieszamy z koncentratem, 1 łyżeczką tymianku, solą i pieprzem. Zalewamy gołąbki. Dodajemy połamane liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości, ok 30 minut. Smacznego!
Gołąbkowe kotlety Zub3r'a
Kapustę oczyszczamy i drobnitko siekamy.
Gołąbkowe kotlety Zub3r'a
Mięso mieszamy z ryżem, kapustą i przyprawami.
Gołąbkowe kotlety Zub3r'a
Gołąbki dusimy w sosie pomidorowym do miękkości.