luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Golonka indycza w kapuście z szybkowara

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Indycze goloneczki w kapuście , danie z szybkowala

Golonka indycza w kapuście z szybkowara

Składniki:

Golonka indycza w kapuście z szybkowara

 

  • 3 golonki indycze
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • papryczka słodka 1 łyżeczka
  • kolendra kilka ziarenek
  • szczypta imbiru
  • szczypta ziela angielskiego mielonego
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • szczypta majeranku
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Golonka indycza w kapuście z szybkowara
Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę. Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc.. Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki, Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami .