Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Golonka na kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna bomba kaloryczna!!!

Golonka na kapuście kiszonej

Składniki:

Golonka na kapuście kiszonej

 

  • 2 małe golonki wieprzowe
  • 1 duża cebula,
  • 0,5 kg kapusty kwaszonej
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 bulionetka drobiowa
  • przyprawy:
  • ziele ang,
  • pieprz ziarnisty i mielony
  • listek laurowy
  • jałowiec
  • sos sojowy
  • słodka papryka w proszku
  • ocet balsamiczny
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Golonka na kapuście kiszonej
Kapustę pokroić ( jeśli trzeba, opłukać) i krótko odgotować. Cebulę pokroić, podsmażyć, włożyć do kapusty.Kapustę rozłożyć w naczyniużaroodpornym. Golonki umyć, natrzeć solą, papryką, czosnkiem,skropić sosem sojowym i octem balsamicznym. Obrumienić na tłuszczu, przełożyć do kapusty, dodać listek, ziele i rozduszony jałowiec, podlać bulionem, przykryć i dusić ok. 1,5 godz. Na 25 min przed końcem zdjąć pokrywkę, aby golonki się zarumieniły. SMACZNEGO!